kotiliesi

sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Nyhtöpuuroa?Vegaanivillitys on tuonut kauppoihin kaikenlaista lihankorviketta soijarouheesta härkäpapuvalmisteisiin, mutta toistaiseksi olen jättänyt kyseiset tuotteet hyllyyn koska voin yhtä hyvin syödä lihaakin. Nyhtökauraa kuitenkin kovasti suositeltiin ja päätin nyt ottaa sen testiin. Olen vähän skeptisesti suhtautunut kyseiseen tuotteiseen ja epäillyt sen maistuvan lähinnä puurolta, mutta toisaalta kyseessä on suomalainen innovaatio joten vähintä mitä voin tehdä on edes maistaa ja kokeilla mitä siitä saa. Netti on jo täynnä kaikenlaisia nyhtökaurareseptejä, mutta löysin pakkasesta torttutaikinalevyjä jotka olivat jääneet joulun jälkeen käyttämättä. Päätin siis tehdä illaksi pientä naposteltavaa ja niin syntyivät nyhtökaurahyrrät. Resepti ei ole vegaaninen, mutta sopii maitotuotteita käyttävälle kasvissyöjälle. Halutessaan täytteeseen voisi lisätä esimerkiksi pieneksi kuutioitua ja pannulla kuullotettua paprikaa tai sipulia.
Nyhtökaurahyrrät (n. 18 kpl)

6 voitaikinalevyä

täyte:
1 pkt (250 g) nyhtökauraa (tomaatilla maustettua)
200 g tuorejuustoa (esim. Viola Aurinkotomaatti)
nippu basilikaa 
oreganoa

lisäksi
n. 100 g juustoraastetta (esim. Koskenlaskija-mozzarellaraaste)

Lämmitä uuni 225 °C:een. Sulata voitaikinalevyt ja kauli 3 levyä yhdeksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi kulhossa. Levitä puolet täytteestä noin puoliväliin taikinalevyä ja ripottele päälle juustoraastetta. Rullaa levy kääretorttumaiseksi rullaksi ja laita hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Tee lopuista aineista toinen samanlainen rulla. Paloittele rullat noin 3-4 cm:n paloihin ja paista uunin keskitasolla n. 12-15 minuuttia.
Nyhtökaurahyrristä tuli oikein maukkaita ja tässä on hyvä tarjottava vaikka kahvipöytään.  Nyhtökaura on itsessään hieman kuivakkaa koska se on hyvin vähärasvaista joten se kannattaa ottaa kokatessa huomioon. Tuotteessa on myös hieman omintakeinen viljainen maku, mutta voisin kuvitella että tuote sopisi lihan tilalle esimerkiksi kastikkeisiin. Sinänsä tuote on hyvin helppokäyttöinen koska se ei vaadi kypsentämistä.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti